VIDEO! Nemți îngrijorați de maidanezii Botoșanilor

Mai mulți cetățeni din Germania au ajuns în urmă cu câteva zile la Botoșani. Principalul scop al vizitei lor îl reprezintă câinii fără stăpân. Nemții au venit astăzi la primărie să se asigure de faptul că niciun maidanez din mediul rural nu va fi eutanasiat la padocul din municipiu și l-au rugat pe viceprimar să modifice regulamentul privind acest aspect.

Sute de patrupede fără stăpân au ajuns să aibă un cămin tocmai în Germania. Asociațiile pentru protecția animalelor din Botoșani sunt în strânsă legătură cu iubitorii de animale din Germania. În permanență nemții trimit toate cele necesare pentru ca maidanezii din padoc să nu ducă lipsă de nimic. În plus, aceștia intermediază adopții.

În cursul dimineții de astăzi, cetățenii germani au făcut o vizită viceprimarului. Aceștia au vrut să se asigure că, în condițiile în care câini din mediul rural vor ajunge în padocul din municipiu, să nu fie eutanasiați. Viceprimarul va propune în Consiliul Local o modificare de regulament.

Deși se anunțase că primarii din Zona Metropolitană vor putea să aducă maidanezi în padocul din municipiu, planul a picat. Capacitatea padocului nu permite.

În momentul de față, în padocul din Botoșani sunt adăpostiți 600 de câini fără stăpân.

Citeste si:

Facebook Comments