VIDEO! Nemulțumiri și în educație

Nemulţumiri şi printre angajaţii din educaţie, după ce, la fel ca în sănătate, mulţi au fost trecuţi cu vederea la majorările salariale din martie.

Aproximativ 15% din personal este în această situaţie, spun reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ, care nu sunt mulţumiţi nici de faptul că în ianuarie, primele măriri de salarii din acest an au fost anulate de măsurile fiscale.

În acest context, oamenii cer şi ei organizarea unor acţiuni de protest, mai ales că în cazul unora nu doar că nu li s-au mărit veniturile dar le-au scăzut. Este cazul contabililor sau al secretarilor din unităţile de învăţământ şi numai. De fapt, tot personalul nedidactic şi o parte consistentă din cel auxiliar sunt în această situaţie.

Nemulţumiţi sunt şi asistenţii sociali, care la fel, au fost scoşi din categoria personalului auxiliar sau şoferii microbuzelor şcolare, care au salariul minim pe economie.

Pentru toţi aceşti angajaţi, la Parlament există un proiect de lege de mult timp. Este al fostului ministrui Liviu Pop şi ar oferi mărirea de salariu de la 1 martie tuturor angajaţilor din educaţie.

 

Citeste si:

Facebook Comments