VIDEO! Nereguli la furnizorii de servicii medicale la domiciliu

Pacienţii grav bolnavi şi care nu se pot deplasa, au rămas cu un singur furnizor de servicii medicale la domiciliu, după ce un control efectuat de Casa de Asigurări a scos la iveală nereguli grave. Aproape 80.000 de lei ar trebui să se întoarcă la buget.

Până anul trecut, în judeţ erau două societăți comerciale care se îngrijeau de bolnavii nedeplasabili. Fiindcă se aflau în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru fiecare vizită la domiciliu, primeau o anumită sumă de bani. Recent însă, reprezentanții instituției le-au controlat activitatea începând cu anul 2014 şi şi-au pus mâinile în cap de ce au găsit.

Cea mai mare problemă a fost la personalul angajat care mai figura ca salariat și în altă parte. Culmea, în aceleași intervale orare.

Drept urmare, reprezentanţii CAS au considerat că pacienţii nu au beneficiat de acele vizite şi îngrijiri medicale şi le-au cerut banii înapoi. Însă asta nu a fost tot. În plus, nici documentele nu erau în regulă, multe dintre ele fiind fără parafe ale medicilor sau semnături ale pacienţilor.

În acest context, una dintre aceste două societăţi nu a mai dorit să prelungească colaborarea cu CAS.
Una dintre firme a primit o amendă de aproximativ 55.000 de lei. Cealaltă, jumătate, însă bani vor fi recuperați doar prin executare, mai spune şeful Casei de Asigurări.

Citeste si:

Facebook Comments