VIDEO! Noaptea Albă a Galeriilor la Botoșani

Eveniment cultural deosebit la Botoșani. Muzeul Județean organizează astăzi ”Noaptea albă a galeriilor”, unde sunt așteptați toți botoșănenii pasionați de cultură și frumos. Evenimentul găzduit de Galeriile de Artă Ștefan Luchian se află la cea de-a V a ediție.

Evenimentul a început la ora 16.00, iar la ora 20.00 va avea loc vernisajul expoziției ”Natura static- între clasic și modern”. Expoziția reunește generații diferite de artiști români, ale căror lucrări se regăsesc în patrimoniul Muzeului Județean, care poartă semnăturile unor artiști precum PETRE ACHIȚENIE, COSTACHE AGAFIȚEI, CĂLIN ALUPI, ION ANDREESCU, OCTAV BĂNCILĂ, MARIEA BOZ,CONSTANTIN PACEA, ION PANĂ, CONSTANTIN PILIUȚĂ, LIVIU ȘOPTELEA sau VASILE ȘTEFAN.

Potrivit organizatorilor, cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică.
Expoziția poate fi vizionată la Galeriile de Artă până pe data de 22 octombrie.

De la ora 20.30, botoșănenii prezenți vor avea parte de momente muzicale susținute de CVARTET PHOEBUS Botoșani și vor putea socializa cu artiști plastici și scriitori botoșăneni. Evenimentul se va încheia la ora 24.00.

Proiectul ,,Noaptea albă a Galeriilor” a fost iniţiat în anul 2007, în Bucureşti, de către Asociația Ephemair, este un eveniment complex, dedicat artei contemporane.

Citeste si:

Facebook Comments