Noaptea Muzeelor, la Botoşani!

Noaptea Muzeelor, la Botoşani!

Dacă până acum data evenimentului a fost pe 14 mai, ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai. Data evenimentului a fost aleasă de Ministerul Culturii din Franța, fiecare țară organizând Noaptea Muzeelor în aceeași perioadă.

Muzeul Judeţean Botoşani va fi deschis publicului sâmbătă, 21 mai, între orele 18.00-24.00. Aici vor putea fi vizitate expoziţia permanentă, precum şi expoziţiile temporare „Botoşanii lui Eminescu” şi „Monarhia constituţională în România – 150”, care reuneşte piese reprezentative pentru Casa Regală a României, aflate în colecțiile Muzeului Național Peleș și ale Complexului Muzeal Național Moldova, Iași.

O statuetă antropomorfă veche de peste 5.000 de ani va constitui, în Noaptea Muzeelor, piesa de bază la Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani. Zeiţa Venus, considerată una dintre cele mai valoroase piese din cultura Cucuteni, va fi expusă în sala dedicată Neoliticului, putând fi vizionată.

«Venus de la Drăguşeni» a mai fost expusă, de-a lungul timpului, la New York, Beijing, Vatican sau Atena.

Și Muzeul de Etnografie va avea o expoziţie permanentă. De la ora 19.00 vizitatorii vor putea participa la vernisajul expoziţiei de artă plastică „Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiționale”, realizată în parteneriat cu Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoșani și Asociația „Fioravante” Botoșani.

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu se numără printre participanții la Programul ”Noaptea Muzeelor”.

Anul acesta, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu în parteneriat cu Asociația Culturală Amfiteatru – 2006 organizează, Noaptea Muzeelor – Când se-ngână Noaptea cu Ziua… Muzeelor, 2016, o seară specială dedicată acestui eveniment. Pe lângă recitaluri, Asociația Culturală Amfiteatru – Atelierul de Teatru al Colegiului Național Mihai Eminescu – Botoșani, va pune în scenă o piesă de teatru inedită și nonconformistă “UN SPECTACOL PAMFOMATIC”, cu o distribuție atent aleasă, în regia lui Florin Ivancov, coordonator – Gelu Rîșcă.

Pe 21 mai 2016, vizitarea obiectivelor culturale, a expozițiilor temporare și permanente din cadrul Memorialului Ipotești va fi gratuită până la ora 20.00, iar pe 22 mai 2016 accesul va fi gratuit până la ora 17.00.

Toți cei interesați sunt așteptați într-un număr cât mai mare pentru a se bucura de tot ce înseamnă artă, literatură și teatru.

Citeste si:

Facebook Comments