VIDEO! Noi acuze grave la adresa funcționarilor APIA

Săptămâna și scandalul. După ce lunea trecută, un fermier botoșănean de pe malul Prutului aducea grave acuzații funcționarilor APIA, un alt agricultor din județ rupe tăcerea.Mai precis, Gabriel Prîsneac unul dintre cei mai tineri fermieri botoșăneni spune că la rândul său ar fi avut probleme cu funcționarii APIA. Și în cazul acestuia acuzațiile sunt grave, vorbindu-se inclusiv despre acte dispărute de la dosar dar și de întârzieri masive la acordarea subvenției însoțite de pierderi uriașe pentru tânărul fermier.

Gabriel Prîsneac, la numai 26 de ani, lucrează o suprafață de peste 1300 de hectare, cultivând mai multe tipuri de culturi inclusiv soia, rapiță sau porumb. Fermierul botoșănean spune că are trei firme în domeniul agricol și că a achiziționat pentru a lucra cât mai profesionist, utilaje de ultimă generație de aproape 1 milion de euro. În ultimii trei ani, Gabriel Prîsneac afirmă că a fost vizitat de funcționarii APIA în controale. Fermierul botoșănean aduce grave acuzații angajaților instituției.

Mai precis acesta spune că APIA i-a întârziat plata subvenției chiar și cu șase luni. Asta a însemnat rezilierea unor contracte, neplata ratelor și implicit, pierderi foarte mari.

Prîsneac acuză, totodată, practici necurate și spune că i-au tot dispărut acte de la dosar. Tânărul fermier afirmă că a fost nevoit să aducă de patru ori același act. Abia a patra oară a fost primit de funcționarii APIA. Iar, colac peste pupăză, a fost și amendat fiindcă a întârziat predarea acelorași acte care tot dispăreau, de la dosar.

Revoltat, Gabriel Prîsneac s-a dus la directorul instituției. Fermierul spune că acesta din urmă a preferat să discute cu ușile închise, în absența agricultorului, detaliile dosarului și ale controlelor.

Fermierul spune că nici până astăzi nu și-a primit subvenția pe una dintre firme. Mai mult decât atât acesta este decis să meargă până la Ministrul Agriculturii pentru a reclama cele semnalate la postul nostru de televiziune. Am încercat să obținem un punct de vedere și de la APIA. Directorul instiuției este în concediu iar ceilalți angajați au refuzat să exprime un punct de vedere. Am fost invitați să adresăm instituției o cerere scrisă cu toate întrebările.

Citeste si:

Facebook Comments