VIDEO! Noi cazuri de rujeolă

Botoșaniul, în topul județelor cu cel mai mare număr de persoane cu rujeolă.

Din fericire, nu s-au înregistrat noi decese însă în ultimele trei luni zeci de persoane au fost diagnosticate cu virusul care ar putea duce la deces. Chiar și în aceste condiții, mulți părinți refuză să își vaccineze copiii. În luna iunie, la Botoșani s-au primit 7.000 de doze de vaccin.

Conform Institutului de Sănătate Publică, Botoșaniul este pe primul loc la raportarea săptămânală privind cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă.

Balta Arsă, Corni, Orășeni Deal și Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, rămân zonele unde au fost depistate focare de rujeolă. Focarele s-au menținut în aceste zone încă de la începutul anului.

Numărul cazurilor noi de rujeolă apărute este însă în scădere, cel puțin la nivel oficial. Există și situații în care oamenii nu se prezintă la spital după contractarea virusului.

Direcția de Sănătate Publică continuă să desfășoare o campanie pro -vaccinare deși întâmpină reticiență mai ales din partea persoanelor din mediul rural. În zonele de risc, angajații de la Direcția de Sănătate susțin că au bătut din ușă în ușă pentru informare dar metoda nu a dat roade.

Citeste si:

Facebook Comments