VIDEO! Noi prelungiri la Cornișa

Începutul sezonului estival îi prinde pe botoșăneni tot în piscinele din județele vecine, în timp ce la Cornișa se cer noi prelungiri. În ședința de Consiliu Local de astăzi, s-a solicitat aprobarea prelungirii contractului de finanțare cu încă două luni de zile. Contrar realității din teren, lucrările s-ar îndrepta spre finalizare, cel puțin asta spune primarul, iar cele două luni sunt necesare pentru obținerea avizelor de funcționare.

5 ani de zile, atât au trecut de când autoritățile locale și un constructor, depășiți cu toții de situație, au început lucrările la parcul de agrement Cornișa. Dacă în țările civilizate se construiesc blocuri și autostrăzi în câteva luni, la Botoșani nu a existat capacitatea necesară de construcție a unei zone de agrement în jumătate de deceniu.

S-au investit sume fabuloase, s-au pierdut bani europeni, iar Primăria Botoșani s-a îndatorat la bănci pentru ani buni, iar după exact cinci ani de la debutul lucrărilor, Cornișa este încă în șantier. Dacă ar fi să ne încredem în primar, constructorul ar trebui să iasă din șantier la sfârșitul lunii iunie. Asta nu înseamnă însă că parcul va putea fi dat în folosință. Până la această etapă urmează obținerea unor avize și pare greu de crezut că într-o lună de zile investiția va fi finalizată.

În perioada următoare ar trebui să se facă recepția obiectivelor. Președinte de comisie a fost numit viceprimarul Cosmin Andrei. Consilierii locali s-au conformat și au aprobat proiectul de hotărâre privind prelungirea investiției cu încă două luni.

Așadar, mult a fost, puțin a mai rămas, dacă ar fi să ne luăm după ultimele promisiuni expuse de conducători. Drept urmare, la final de august ar trebui să fie tăiată panglica inaugurală la cel mai așteptat obiectiv al Botoșanilor. 

Citeste si:

Facebook Comments