VIDEO! Noi reguli pentru pescarii sportivi

Noi reguli pentru pescarii sportivi botoşăneni. Începând din acest an, permisul emis de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi nu mai este valabil peste tot. În completare, în anumite cazuri, aceştia au nevoie de permisul albastru eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Totul din cauza unei încurcături la licitaţie.

Reprezentanţii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură şi-au deschis birou şi în municipiu, pentru prima oară. Până acum cea mai apropiată reprezentanţă era la Bacău sau Galaţi, însă din acest an au venit şi la Botoşani să elibereze permise de pescuit. Totul pentru că la licitaţia de anul trecut, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi nu a reuşit să contracteze şi lacul de la Stânca Costeşti.

Drept urmare, pentru pescuit în baraj, botoşănenii trebuie să se adreseze celor doi angajaţi de la agenţia naţională, de la Camera de Agricultură. Pentru restul cursurilor sau acumulărilor de apă, rămâne valabil documentul emis de asociaţie. Mai mult aceasta are în plan şi unele investiţii în acest an, inclusiv repopulări pe Siret şi Prut.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoşani are aproximativ 2.000 de membri pescari, iar viza pentru acest an costă aproximativ 120 de lei.

 

Citeste si:

Facebook Comments