Nova Apaserv are buget

A fost scoasă componenta variabilă.

Nova Apaserv are buget. În ultima ședință a Consiliului Județean Botoșani s-a adoptat bugetul pentru operatorul de apă din județul Botoșani. Singurul punct din proiectul de buget care a fost scos se referă la componenta variabilă care se adăuga indemnizației pentru administrarea societății Nova Apaserv.

În şedinţa ordinară, aleşii au avut la mapă proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor Nova Apaserv în vederea aprobării bugetului pe anul în curs.

Gabriel Cârlan, managerul Nova Apaserv, a explicat că majorarea pe componentă variabilă se referă la faptul că anul trecut, directorii au beneficiat de această componentă doar două luni, în noiembrie şi decembrie, iar pentru acest an componenta este pe 12 luni, de aici şi diferenţele semnificative.

Dorin Ciuştea a susţinut că bugetul operatorului de apă ar fi trebuit să fie verificat printr-un control financiar de gestiune.

Consilierul judeţean. Dumitru Zmău a venit cu idea introducerii unui amendament care să suspende partea variabilă a indemnizaţiilor directorilor Nova Apaserv, astfel încât bugetul să fie aprobat tocmai pentru ca societatea să poată funcţiona.

Consilierul județean, Cătălin Flutur a atras atenţia că salarizarea conducerii Nova Apaserv nu este apanajul consilierilor judeţeni ci a Consiliului de Administraţie și atunci el nu înţelege agitaţia creată în jurul acestui subiect.

Cătălin Flutur a spus că o reformulare a articolului în care să se spună clar că dispare cota variabilă de la Consiliul de Administraţie şi că se suspendă poziţia 110, care se referă la component variabilă a directorilor.

Secretarul judeţului, Stelică Bejenariu, a susținut și el că nu poate da avizul de legalitate al hotărârii în condiţiile în care nu sunt întrunite aceste condiţii de legalitate, în lipsa unui studiu comparativ bine fundamentat.

Până la urmă, bugetul a fost aprobat cu 23 de voturi pentru, în forma prezentată, iar acea cotă variabilă dispare. Directorii care au luat această cotă variabilă vor fi nevoiţi să o restituie pentru că bugetul nu va mai cuprinde această cotă variabilă. Deci ei vor lua de acum numai salariul fix, aşa cum a fost stabilit, iar pentru perioada ianuarie-aprilie vor restitui acea sumă.

În prezent, salariul lui Gabriel Cârlan, managerul Nova Apaserv, depăşeşte 10.000 de lei brut. Despre cota variabilă s-au vehiculat sume de 15.000-20.000, dar erau cu tot ceea ce înseamnă impozit pe asigurări sociale, cheltuieli cu munca vie. Deci bugetul în instituţie este evidenţiat separat faţă de fondul de salarii. Dacă fac acel studiu şi vin cu rectificare de buget care să primească avizul de legalitate, pot veni înapoi după cota variabilă.

Citeste si:

Facebook Comments