Nova Apaserv nu are buget

Nova Apaserv nu are buget

Proiectul a fost retras

Nova Apaserv încă nu are buget de funcționare pe anul 2016. Proiectul de buget pentru operatorul de apă Nova Apaserv pregătit pentru ședința de joi, 31 martie, a Consiliului Județean Botoșani a fost retras. Motivul invocat de președintele CJ, Gheorghe Sorescu este că s-a introdus, în urmă cu câteva zile, un articol în care se cerea aprobarea componentei variabile pentru membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv.

Problema este că amânarea aprobării bugetului societății Nova Apaserv va duce și la amânarea unor lucrări din județ. Dar Gheorghe Sorescu a spus clar că va exista o ședință extraordinară într-un timp cât mai scurt pentru a nu se întârzia foarte mult cu lucrările.

Pentru că legea permite introducerea componentei variabile pentru membrii Consiliului de Administrație, în limita a 0,21% din cifra de afaceri lunară, pe lângă venitul lunar fix, cei de la Nova Apaserv au introdus un nou articol în proiectul de buget al operatorului de apă. Însă, Gheorghe Sorescu se opune acestui articol, care chiar dacă este legal, nu se justifică. Mai mult, Comisia juridică nu a dat aviz favorabil acestui proiect de buget.

Președintele Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv este Constantin Grigoroșcuță, iar membrii acestuia sunt: Lucian Diac Milatinovici, Grigore Bizo, Dan Constantin Deleanu, Cristina Elena Anton, Albert Tănasă, Daniel Tupiluș, Brândușa Bucșă și Ionuț Cosmin Cârnu.

Citeste si:

Facebook Comments