VIDEO! Nova Apaserv nu se scufundă

Valul de critici pornit la adresa conducerii de la Nova Apaserv din toate direcţiile, a avut ecou. Directorul societăţii a simţit nevoia să facă o radiografie a activităţii societăţii şi să aducă lămuriri asupra situaţiei operatorului de apă. Lucrurile nu stau atât de rău precum vor să pară unii, iar singurul furnizor de apă al Botoşanilor nu este aproape de insolvenţă, aşa cum se zvoneşte.

Cu un teanc de documente în faţă, directorul societăţii Nova Apaserv, flancat de cei doi lideri de sindicat ai salariaţilor de la apă, a dezminţit toate informaţiile conform cărora societatea este în pragul falimentului. Albert Tănase a subliniat faptul că societatea nu are datorii la bugetul de stat iar plăţile către furnizorii de servicii sunt eşalonate şi plăţile sunt la zi.

Şeful de la apă a avut grijă să facă un bilanţ al activităţii fostului director, Gabriel Cârlan şi toate gafele comise de cel căruia i-a luat locul. A pomenit despre şirul lung de angajări pe bază de CV şi despre faptul că în mandatul lui Cârlan numărul directorilor a ajuns la şase.

Directorul social democrat de la apă s-a legat de faptul că în perioada în care la conducerea operatorului se aflau liberalii, s-au produs tăieri salariale iar angajaţii şi-au recuperat drepturile în instanţă iar acum Nova Apaserv trebuie să le achite sume mari de bani.

Scurt pe doi, vinovaţi de situaţia nu tocmai laudabilă prin care trece acum societatea Nova Apaserv sunt vechii şefi şi fosta conducere a Consiliului Judeţean, toţi membri PNL.Cât despre salariile angajaţilor, acestea vor rămâne la nivelul actual, respectiv minimul pe economie. Obiecţii asupra acestui aspect nu au avut nici liderii de sindicat. Surprinzător, aceştia se declară mulţumiţi de colaborarea cu conducerea societăţii.

Aşadar, abia când se vor finaliza procesele în instanţă, ar putea să se mărească şi salariile angajaţilor. Una peste alta, situaţia este sub control şi nu există motiv de îngrijorare.

Citeste si:

Facebook Comments