Nu agresați cadrele medicale!

Nu agresați cadrele medicale!

85% din personalul medical este agresat verbal, iar 10% fizic

”Nu agresați cadrele medicale”. Federația sindicală SANITAS a demarat campania ”NU AGRESAȚI CADRELE MEDICALE !”. Obiectivul principal al campaniei îl constituie adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură – fizică sau verbală.

Studii recente au arătat că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Timpul de așteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajații din sistem sunt agresați, arată un studiu al Colegiului Medicilor . Din păcate, puțini angajați depun plângeri.

Sindicaliștii de la SANITAS spun că în realitate statisticile sunt și mai îngrijorătoare, însă oamenilor le este teamă să reclame.

Medicii spun că în contextul actual nu pot să ia măsuri împotriva pacienților care fumează în spitale sau devin agresivi. Lipsa de protecție a corpului medical la locul de muncă și agresiunile sunt din ce în ce mai dese, fapt ce indică necesitatea adoptării unui cadru legislativ care să apere angajații.

În concluzie, personalul insuficient dar și condițiile existente în unitățile sanitare reprezintă principalele cauze ale agresiunii cadrelor medicale. Rezultatele campaniei vor fi concretizate într-un proiect de lege, care să protejeze personalul din sistemul sanitar.

Citeste si:

Facebook Comments