Nu au unde adăposti oamenii străzii

Nu au unde caza oamenii fără adăpost!

Municipalitatea mai are nevoie de spații pentru adăpostirea oamenilor străzii. Primăria a identificat două clădiri pentru a fi folosite în acest scop, însă cererea nu a fost aprobată de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

În schimb, prefectul Dan Nechifor are câteva variante de rezolvare.

Municipalitatea caută noi spații pentru adăpostirea tuturor oamenilor străzii din Botoșani. Din cele 103 de persoane fără adăpost, mai sunt aproximativ 20 care nu pot fi cazate nicăieri.

În acest sens, Primăria municipiului Botoșani a identificat două clădiri, incinta fostei Școli nr. 3 și a Grădiniței nr. 8.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că a trimis o cerere către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani în acest sens, dar a fost respinsă.

Urmând directivele IȘJ, Primăria Botoșani a trimis o a doua cerere pentru schimbarea destinaţiei imobilelor Grădiniţei 8 şi Şcolii 3 în sediu Serviciului Public Local de Asistenţă Socială şi, respectiv, Centru de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru persoanele fără adăpost, care a rămas fără răspuns.

Pentru ca situația să se deblocheze, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat că va face o adresă către Ministerul Educației.

În cazul în care nu se va rezolva problema cu cele două spații, autorităţile locale vor apela la clădirea fostului Incubator de afaceri de pe Calea Naţională, soluţie pe care s-a bazat şi în trecut, sau se va căuta o altă clădire disponibilă.

Citeste si:

Facebook Comments