VIDEO! Nu au unde să arunce molozul și deșeurile vegetale

Imediat ce s-a încălzit puțin afară, au început lucrările în construcții și curățenia de primăvară. Botoșaniul se confruntă însă cu o problemă spinoasă.

Deșeurile vegetale provenite din toaletarea arborilor nu pot fi ridicate de Urban Serv și aglomerează ghenele din cartiere. Colac peste pupăză, nici molozul din construcții nu poate fi depozitat la pubele iar societatea de salubrizare nu îl mai poate ridica contracost de la solicitanți pentru că nu există un spațiu de depozitare.

Pe mai multe platforme de deșeuri din municipiul Botoșani au apărut mormane de crengi, provenite din toaletarea arborilor. Pentru că accesul la pubele este îngreunat, unii botoșăneni au început să arunce sacii de gunoi peste crengi. Pentru că la depozitul ecologic de la Stăuceni, nu sunt primite resturi vegetale, Urban Serv nu are practic unde să depoziteze aceste deșeuri.

Și deșeurile din construcții reprezintă o problemă de amploare. Practic, botoșănenii care își renovează apartamentele ar trebui să își țină sacii de moloz la ușă pentru că Urban Serv nu are unde să depoziteze aceste resturi.

Practic acum, botoșănenii care își renovează imobilele fie își țin sacii cu deșeuri la ușă, fie le depozitează pe câmpuri. Paradoxal, deși la Botoșani nu există soluții pentru a scăpa de aceste deșeuri, polițiștii locali aplică amenzi dacă sunt aruncate la întâmplare.

Cuantumul amenzii ajunge până la 400 de ron. Până la identificarea unei soluții, botoșănenii vor trebui fie să încalce legea, fie să aștepte cu deșeurile vegetale și cu sacii de moluz în locuințe.

Citeste si:

Facebook Comments