VIDEO! Nu Violenței !

Fără ură, pro toleranță ! La acest lucru îndeamnă elevii clasei a VII-a D de la școala Nr 7 din Botoșani. Ajutați de cadrele didactice, elevii au informat și oferit soluții colegilor despre cum pot preveni sau trece peste momentele umilitoare si jigniri.

Ca un făcut, activitatea vine la doar câteva zile după ce un profesor de la aceeași unitate de învățământ a fost acuzat că ar fi agresat verbal și fizic un elev în timpul orelor de curs.

Proiectul a fost realizat de elevii clasei a VII-a D ajutați de profesorul de limba și literatura română Loredana Carcea.

Împreună, aceștia au dezbătut și analizat diverse situații de hărțuire. Într-un final au găsit soluții atât pentru bullying, hărţuirea de orice natură atât în societate cât și a cyberbullying-ului, hărţuirea pe rețelele de socializare.

Chiar și elevii din Consiliul Elevilor, care au participat la acțiune au recunoscut că nu de puține ori se întâmplă astfel de lucruri.

Activitatea realizată a fost extrem de bine primită de către toți colegii lor care au învățat cum să se descurce dacă vor fi puși vreodată într-o astfel de situație.

În urmă cu câteva zile, în aceeași unitate de învățământ profesorul de muzică Alexandru Boatcă a fost acuzat de părinții unui elev că l-ar fi agresat verbal și fizic pe copilul lor. Reprezentanții unității de învățământ au refuzat însă să ofere vreun punct de vedere despre acest incident grav.

Citeste si:

Facebook Comments