VIDEO! Nu vor restaurante în curte

Botoşănenii nu par interesaţi să-şi deschidă mici restaurante de familie în propria casă. Inițiativa a fost lansată în octombrie anul trecut de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a promova bucatele tradiţionale dar nu a prins deloc în judeţ. De la începutul anului, instituţia nu a avut nici măcar o singură solicitare în acest sens.

Puncte gastronomice locale, aşa s-ar numi noile entităţi. Practic înseamnă că orice botoşănean care stă la casă îşi poate deschide un mic restaurant în curte, pentru care să poată găti în propria bucătărie.

Însă după trei luni de campanie de informare şi alte trei luni trecute de la începutul anului, la Botoşani nimeni nu s-a arătat interesat. Reprezentanţii DSVSA spun că se aşteptau la asta.

Micile afaceri de familie ar trebui să aibă meniuri diferite de cele ale restaurantelor. Să conţină cel puţin câte două feluri specifice zonei şi să fie preparate, la fel, după metode tradiţionale din zona în care locuiesc.

Nu este prea târziu, mai spun cei de la direcţia Sanitar Veterinară, care speră că odată cu vremea frumoasă, ar putea apărea şi primii doritori.

Totuşi, cine se hotărăşte va primi şi consultanţă pe tot parcursul începerii activităţii.

Citeste si:

Facebook Comments