Numai de permis să nu ai nevoie. Oameni cu nervi întinși și funcționari suprasolicitați

Numai de permis să nu ai nevoie. Oameni cu nervi întinși și funcționari suprasolicitați

Nervi de oțel și multă răbdare.

Acestea sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă orice botoșănean care vrea să dea examen pentru permis sau pur și simplu vrea să-și rezolve o problemă la Sediul Serviciului de Permise și Înmatriculări. În special marțea și joia, în fața instituției se formează cozi, iar oamenii așteaptă uneori și câteva ore pentru a ajunge la un ghișeu sau în fața unui funcționar pentru a-și rezolva problema. Practic începând de la 7 dimineața coada formată se întinde pe tot trotuarul din fața instituției. Oamenii așteptată răbdători dar așteaptă și soluții.

Șeful de la Permise, Dănuț Ciubotaru, spune că abia mai face față avalanșei de cetățeni cu personalul pe care-l are la dispoziție. Sunt doar 10 oameni care trebuie să deservească peste 500 de oameni zilnic. Sunt chiar perioade când trebuie să facă față și unui număr de peste 1000 de cetățeni.

Oamenii lucrează și peste program, până la ultimul solicitant iar de concedii pentru funcționarii de la Permise și Înmatriculări nici nu poate fi vorba. Vara nu o petrec pe litoral sau la munte ci în fața ghișeului.

Singurele soluții pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să se trezească cu noaptea în cap și să stea la cozi kilometrice dar nici funcționarii să fie suprasolicitați pot fi luate de către reprezentații ministerului. Aceștia pot suplimenta numărul de posturi sau pot elabora un sistem mai eficient.

Citeste si:

Facebook Comments