VIDEO! Număr record de îmbolnăviri cu rujeolă

Număr record de îmbolnăviri cu rujeolă în primele zile ale lunii iunie. Conform celui mai recent raport de activitate al Institutului Naţional de Sănătate Publică, săptămâna trecută judeţul Botoşani a înregistrat cele mai multe cazuri din întreaga ţară. Aproximativ 30 de copii şi adulţi au ajuns la spital sau la cabinetele medicilor de familie din această cauză. Asta în condiţiile în care de-abia ieri au ajuns dozele de vaccinuri la Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit instituţiei din capitală, între 4 şi 8 iunie, în întreaga ţară s-au înregistrat 109 cazuri de rujeolă. Toate confirmate şi dintre ele, aproximativ o treime au fost în judeţul Botoşani, urmat de Buzău şi Iaşi, unde s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă 22, respectiv 14 oameni. În săptămâna cealaltă, de la sfârşitul lui mai, analizele de laborator au confirmat un singur caz de boală dar în total, de la începutul anului au fost peste 200.

Între toate, cele mai multe au îmbolnăviri în cadrul focarelor ce au fost identificate în mai multe zone din judeţ. Cel mai recent şi de ampolare a fost la Dorohoi, unde boala s-a transmis la aproximativ 30 de persoane. Tot acolo, medicii au mai identificat câteva cazuri şi în aceste zile însă acum au şi vaccinuri împotriva rujeolei.

Aproximativ 7 mii de doze au ajuns în municipiu, după ce ce timp de două săptămâni singurele locuri în care mai existau au fost câteva cabinete ale medicilor de familie.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă din România până la începutul lui iunie a fost aproximativ 14.000. 55 dintre ele s-au soldat cu decese.

Citeste si:

Facebook Comments