VIDEO! O mare personalitate a românilor, subiect de dispută politică

Una dintre cele mai importante personalități ale istoriei contemporane a României a ajuns subiect de dispută între politicienii din Botoșani.

Mai precis amplasarea bustului lui Ion I.C. Brătianu, unul dintre artizanii marii Unirii de la 1918 s-a transformat în mărul discordiei între PNL și PSD, după ce consilierii locali social-democrați au refuzat în ședința lunară, amenajarea acestuia într-unul dintre parcurile municipiului Botoșani. Reacția liberalilor nu a întârziat să apară.

Săptămâna trecută în cadrul ședinței de Consiliu Local a municipiului Botoșani, reprezentanții partidului național liberal din Botoșani au solicitat amplasarea unui bust al lui Ion I.C. Brătianu în parcul de la Junior. Consilierii locali social-democrați au refuzat însă amplasarea bustului în locația dorită de liberali. Mai precis aceștia au solicitat că bustul să fie expus în fața sediului PNL de pe strada Teatrului.

Evident liberalii au refuzat, dat fiind faptul că zona nu are un aspect estetic deosebit dar și pentru că Ion. I. C, Brătianu a fost o personalitate prea importantă pentru ca bustul său, să fie expus pe un trotuar. Într-o conferință de presă, reprezentanții PNL au atacat în termeni duri decizia consilierilor locali PSD.

Liberalii au argumentat și prin faptul că Ion I.C. Brătianu a fost o personalitate de importanță istorică națională și nu numai a Partidului Național Liberal. În cele din urmă însă, unii membrii de partid ar fi dispuși și la un compromis privind amplasarea bustului.

Bustul lui Ion I. C. Brătianu a fost comandat de PNL Botoșani și a fost oferit sub formă de donație Primăriei municipiului Botoșani, cu condiția ca acesta să fie amplasat într-o zonă publică,precum parcul de la Junior.

 

Citeste si:

Facebook Comments