O masă caldă sute de școlari

O masă caldă pentru a alina foamea școlarilor.

Sute de elevi botoșăneni, majoritatea din familii sărace, vor primi mâncare din partea statului doar pentru a sta la ore și pentru a beneficia de o alimentație adecvată. Pentru copiii care învață de când se știu cu burta goală, apăsați de sărăcie și muncă, porția de hrană primită la școală este o adevărată binecuvântare.

De masa caldă la școală, vor beneficia peste 600 de elevi de la Liceul Tehnologic Plopenii Mari din comuna Ungureni. Este singura școală din județul Botoșani, care a fost acceptată în cadrul proiectului pilot.

Mâncare primită de la stat este o adevărată binecuvântare pentru elevi, spune directorul liceului. Și asta fiindcă majoritatea școlarilor provin din familii sărace, care se luptă zi de zi cu foamea și lipsurile. Totodată scopul declarat, este acela de a reduce abandonul școlar.

În plus elevii care fac naveta, vor fi motivați să rămână la activitățile extra-școlare. Cum majoritatea nu au bani de pachet,nu ar fi rezistat să rămână la școală peste orele de curs.

Pentru școlari, mâncarea statului, este așteptată ca o binecuvântare. Învățăcei precum Petronela Drăguț, elevă în clasa a V a, fac parte din familii de crescători de vite fără surse de venit suplimentare.

De alfel copila, o mână de om, dornică de învățătură, spune aproape cu lacrimi în ochi că-și dorește doar bucurie și o masă caldă la școală.

La fel de fericiți sunt și colegii ei. Pur și simplu ideea că le va mai fi foame la școală, le aduce lumină în priviri.

În momentul de față proiectul pilot privind masa caldă este în derulare. Au fost alocați bani, urmând să fie organizate licitațiile pentru prepararea și livrarea hranei. Fiecare elev va primi mâncare caldă în valoare de 7 lei.

 

Citeste si:

Facebook Comments