VIDEO! O mie de copaci plantați la Flămânzi

Îmbrăcaţi cu tricouri personalizate şi cu hârleţul în mână, câteva zeci de angajaţi ai instituţiilor din judeţ au reuşit să planteze aproape o mie de copaci. S-a întâmplat în pădurea de la Flămânzi, de unde n-au lipsit nici oficialităţile. Prefectul şi subprefectul, alături de câţiva şefi de direcţii au venit pregătiţi şi au muncit cot la cot cu ceilalţi voluntari.

Voluntarii au început treaba în prima parte a dimineţii, la marginea pădurii din Flămânzi, şi au terminat după-amiază. Sub îndrumarea reprezentanţilor de la Direcţia Silvică, în câteva ore, fiecare a reuşit să planteze peste 20 de puieţi, mai ales că şi vremea a fost de partea lor.
Unul dintre cei mai activi voluntari a fost chiar subprefectul, Daniela Lozneanu. Ea a renunțat la hainele de birou, s-a costumat adecvat pentru o astfel de acțiune, a pus mâna pe hârleț și a trecut la treabă.

În total, au fost aproximativ 50 de voluntari de la Prefectură, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu sau Direcţia de permise auto şi înmatriculări.

Plantările s-au făcut pe un teren pe care, în trecut, erau copaci de pin, brad şi molid, folosiţi pentru celuloză. După 50 de ani au fost tăiaţi iar în loc au fost plantaţi azi puieţi de gorun, paltin, frasin sau tei.

Aceleaşi specii au fost puse în mai multe zone, în cadrul campaniei de împădurire din această primăvară, începută mai târziu şi aflată acum aproape la jumătate.

Pentru campania de primăvară sunt programaţi aproximativ 600.000 de puieţi pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hecare.

 

Citeste si:

Facebook Comments