VIDEO! O nouă lovitură cauzată de Cornișa

Cornișa duce la sapă de lemn Primăria! Eșecul parcului de agrement s-a mutat la tribunal iar câștig de cauză are deocamdată constructorul, în speță firma Electroalfa.

Instanța a decis că Primăria trebuie să plătească firmei aproape 8 miliarde de lei vechi, cheltuieli suplimentare aferente prelungirii contractului. Paradoxal este faptul că Electroalfa nu a finalizat lucrările, drept urmare trebuie să mai stea în șantier. Reprezentanții Primăriei vor face recurs.

Proiectul Cornișa s-a transformat într-un adevărat fiasco. Lucrările sunt mult întârziate. În loc să se concentreze pe finalizare, principalul constructor, în speță Electroalfa s-a îndreptat în instanță împotriva Primăriei și cere daune. Reprezentanții firmei se plâng de faptul că au obiective finalizate ce ar fi trebuit recepționate iar municipalitatea refuză să le preia.

Pentru că nu s-a făcut recepția, firma susține că a asigurat mentenanță și paza în intervalul 2015-2017 iar pentru asta a solicitat peste un milion de lei noi primăriei. Judecătorii au admis parțial cererea iar acum primăria este bună de plată.

Vinovații de serviciu sunt consilierii locali PSD , spune primarul, care au refuzat să aprobe în repetate rânduri proiectul de hotărâre privind preluarea parțială a obiectivelor.

Toată situația capătă însă un puternic miros politic. Președintele comisiei de recepție a lucrărilor este viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta susține că este dispus să preia o parte din obiective dar nu are documentația necesară. Datele problemei se schimbă.

Primarul are o cu totul altă variantă .

Adevărul este ambiguu. Cert este ca la multe dintre termenele de judecată, Primăria nu și-a trimis reprezentanți, în timp ce Electroalfa era reprezentată de 2 avocați. Primarul susține că nu este imperios necesară prezența apărătorilor și că s-au trimis documente justificative.

Una peste alta, la Cornișa mai este mult de lucru iar abia de curând a găsit o firmă care să conecteze parcul la canalizare. Poate că, abia spre sfârșit de an lucrările se vor încheia.

Citeste si:

Facebook Comments