O nouă magistrală de gaz în județul Botoșani

Săveni și Darabani prinse în noul proiect

Se va construi o nouă magistrală de gaz în județul Botoșani. Această investiție de proporții foarte mari va fi inclusă în strategia de dezvoltare a județului Botoșani. Strategia revizuită va fi pusă pe ordinea de zi în următoarea ședință de Consiliu Județean.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu are în plan și înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară. Din cadrul acestei asociații vor face parte mai multe unități administrativ-teritoriale.

O problemă este că la o astfel de investiție costurile sunt foarte mari, iar fondurile pentru construirea unei noi magistrale de distribuție a gazului sunt insuficiente. De aceea înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară ar crea posibilitatea atragerii de fonduri europene.

Gheorghe Sorescu a explicat că, din păcate, județul Botoșani se află la coada clasamentului național în ceea ce privește numărul de cetățeni racordați la rețeaua de gaze naturale.

Trist este că nici parteneriatul public-privat nu este o soluție pentru această investiție fiindcă, în acest moment, nu există o metodologie de aplicare a acestei legi.

Citeste si:

Facebook Comments