O nouă serie de elevi a absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

O nouă serie de elevi a absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

Alţi 67 de elevi au absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”. Zece dintre ei au fost selectaţi, în urma susţinerii probei teoretice, să participe la tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Absolvenţii de astăzi ai Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă provin de la Liceul Teoretic „Dr. Ciucă” Săveni, Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni, Liceul Tehnologic Plopenii Mari, Liceul Tehnologic Coţuşca, Şcoala Gimnazială nr. 1 Adăşeni, Şcoala Gimnazială Ştiubieni şi Şcoala Gimnazială Drăguşeni.

Ieri, inspectorii de prevenire şi subofiţerii Gărzii de Intervenţie Săveni i-au învătat pe elevi, teoretic şi practic, cum să-şi apere cel mai de preţ bun – VIAŢA.

Astăzi, cursanţii au fost evaluaţi prin intermediul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă.

Pe 21 – 22 iulie, pompierii vor ţine cursuri, în cadrul Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi, iar pe 25 – 26 iulie, la sediul Centrului de pregătire şi informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă Ştefăneşti

Din fiecare serie, câte 10 elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care în acest an se va organiza la Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti, în perioada 01 – 05 august 2016.

În tabără, elevii vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.

Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, unică la nivel naţional, se adresează elevilor din clasele V – VIII, care învaţă la şcolile din judeţul Botoşani şi este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – Filiala Botoşani, Palatul Copiilor Botoşani – Clubul Copiilor Dorohoi, Primăria comunei Mihai Eminescu şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments