VIDEO! O primărie dublează impozitele celor care nu-și întrețin casele

Cine nu-și îngrijește casa, plătește de două ori mai mult la impozit și riscă chiar să rămână fără locuință. Se întâmplă în comuna Dângeni, acolo unde Consiliul Local a votat majorarea cu 200% a impozitului pe casă în cazul locuințelor lăsate în paragină de proprietar. Mai mult decât atât dacă nu-și achită impozitul va fi executat silit și cel mai probabil va rămâne fără proprietate.

În comuna Dângeni, peste 120 de case au fost lăsate în paragină. În cele mai multe cazuri au murit proprietarii iar copiii și-au făcut un rost în străinătate sau în alte orașe ale țării. De cele mai multe ori casele sunt năpădite de buruieni sau sunt în pragul auto-demolării. De altfel,localnicii recunosc că toate aceste case vechi reprezintă o problemă la Dângeni.

Tocmai de aceea, autoritățile locale au luat o măsură inedită în mediul rural. Într-o ședință de Consiliu Local au dublat efectiv impozitul pe clădire în cazul locuințelor abandonate și neîntreținute. Cei care sunt nevoiți să plătească impozitul sunt moștenitorii.

Mai mult decât atât, majoritatea proprietarilor de case în paragină nu și-au achitat impozitul pe casă chiar și de 10 ani. În aceste condiții proprietarii care nu-și plătesc impozitele vor fi executați silit spun reprezentanții Primăriei și cel mai probabil riscă să rămână fără proprietate.

Edilul spune că banii rezultați din dublarea impozitelor vor fi folosiți pentru repararea locuințelor oamenilor bătrâni și neputincioși.Mai mult decât atât, autoritățile locale spun că ar folosi aceste terenuri abandonate pentru realizarea unor investiții în comună. Dublarea impozitului va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2019.

 

Citeste si:

Facebook Comments