O şansă la viaţă oferită de Asociaţia Pro Vita

Momente emoţionante la biserica ’’Sfântul Ilie’’ din Manoleşti Vale!

Ieri, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, a fost botezat cel de-al 25-lea copil salvat de la avort, de către Asociaţia Pro Vita. Naşii fetiţei creştinate ce a primit numele de Sara Maria, au fost Ana Maria Macuc și preotul Marian Macuc.

Sara Maria este cel de-al 25 îngeraş ce primeşte dreptul la viaţă datorită Asociaţiei Pro Vita.

Ca multe alte mame, Loredana, mama fetiţei a trecut prin momente dificile, ce au făcut-o să se gândească să renunţe la pruncul ce-l purta în pântec. Din fericire, a fost ajutată la timp si a depăşit toate obstacolele iar acum se bucură că își poate strânge fetiţa în brate.

Maria a devenit o mămică Pro vita ce a ales să dea viaţă unei fiinţe în loc să renunţe la ea.

Sara Maria este cel de-al doilea copil al familiei Ghirvona. Ea mai are încă un frăţior de zece anişori, care o iubeşte necondiţionat. Mama spune că atunci când băieţelul a aflat că va avea o surioară dar că părinţii ar fi vrut să renunţe la ea, el a fost singurul care i-a implorat să nu-i facă nimic rău fetiţei.

I-a rugat cu lacrimi fierbinţi să nu îi răpească cea mai mare bucurie si anume pe surioara lui. Le-a promis că va avea grijă căt de mult va putea de ea.Acum este extrem de feicită şi împlinită.

La cel mai frumos moment din viaţa micului îngeraş au fost prezente peste 100 de persoane. Pe lângă cei care şi-au serbat zilele de nume, au fost prezente şi şase familii a căror poveste de viaţă a fost prezentată în cadrul Emisiunii ‘’Oameni şi Destine’’ difuzată de postul de televiziune Somax TV.

12 mămici care fac parte din Asociaţia Pro Vita au venit să asiste cu mândrie la creştinarea unui îngeraş.

S-au îmbrăcat în portul popular românesc şi au venit împreună cu familiile lor la acest eveniment. Loredana a trecut şi ea prin momente grele dar a reuşit să le depăşească cu ajutorul unor oamnei minunaţi. Este mândră că îţi poate ţine în braţe copii. Acum nu ar mai renunţa la ei pentru nimic.

Nu după mult timp, cel mai aşteptat moment a sosit. Micuţa a fost încreştinată, iar cei mai fericiţi au fost părinţii şi naşii de botez ai fetiţei.

La finalul botezului, fiecare copil a primit jucării, haine, dulciuri şi fructe din partea oamenilor cu suflet mare care au venit în ajutorul tuturor familiilor prezente la botez.

Micuţa încreştinată a primit din partea binefăcătorilor o sumedenie de hăinuţe noi şi frumoase. Misiunea departtamentului Pro Vita din cadrul sectorului de misiune al Mitropoliei Mildovei şi Bucovinei este de a salva, proteza şi îmbunătăţi viaţa omului din momentul concepţiei şi până la moartea sa.

Pro Vita susţine mamele aflate în criză de sarcină pentru a da naştere copiilor.

Altfel spus, încurajează moral şi financiar viitoarelşe mame care trec prin momente grele şi au o situaţie precară. Acest eveniment nu se află la prima ediţie de acest gen.

Organizatorii încearcă să facă o tradiţie din acest lucru pentru ca oamenii să înveţe să fie alături unii de alţii la greu.

Citeste si:

Facebook Comments