O șansă la viață pentru copiii din județul Botoșani. O asociație umanitară face donații de mii de euro spitalelor din Botoșani

O șansă la viață pentru copiii născuți prematur în județul Botoșani.

Prin efortul zecilor de voluntari și a organizației ”Salvează o inimă”, spitalul municipal Dorohoi a fost dotat cu un incubator de transport pentru terapie intenstivă.

Practic este vorba de un echipament medical vital în secolul XXI pentru salvarea vieții micuților născuți prematur.

Unitatea sanitară din județul Botoșani, nu avea fonduri pentru astfel de echipamente costisitoare, iar cei 9600 de euro necesari au fost strânși din donații dar și prin efortul voluntarilor.

Directorul spitalului din Dorohoi spune că este un dar mai mult decât necesar , având în vedere că cele două incubatoare disponibile sunt uzate, iar numărul copiilor născuți prematur este în continuă creștere.

Donația a fost făcută de Asociația Salvații Copii, prin reprezentanții acesteia de la București și Suceava.

La eveniment a participat și ambasadorul asociației umanitare, Amalia Năstase. Aceasta a precizat că asociația face eforturi sporite pentru a dota spitalele și mai ales pentru a da o șansă la viață copiilor.

Totodată astfel de acțiuni sunt susținute din toate direcțiile. Inclusiv un maratonist, sprijină alergând pentru această cauză sute de kilometri.

Totodată donații vor primi din partea asociației Salvații Copii și Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani. Mai precis o masă de resuscitare și un ventilator în valoare de 9800 de euro.

 

Citeste si:

Facebook Comments