O scrisoare acuzatoare: „Grup infracţional organizat“ cu directorul spitalului, Gabriel Oprișanu, în frunte?

O scrisoare acuzatoare: „Grup infracţional organizat“ cu directorul spitalului, Gabriel Oprișanu, în frunte?

Un grup de angajate al Insti­tutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi a depus zilele acestea o scri­soare deschisă la Inspecto­ratul Teritorial de Muncă (ITM) şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), în care solicită autorităţilor să ia măsuri pentru „a stopa acţiunile de distrugere“ a unităţii medicale. Acestea susţin în textul scrisorii că au existat mai multe sesizări adresate Se­cretariatului General al Guver­nului, cât şi Ministerului Sănă­tăţii, însă nu au fost luate niciun fel de măsuri concrete.

Vă rugăm ca prin luarea măsurilor legale să ne protejaţi asigurându-ne drepturile fundamentale şi constituţionale la demnitate, la muncă şi protecţia socială a muncii, libertatea de exprimare, dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii“, precizează acestea în scrisoarea deschisă.

În text sunt menţionate o serie de nereguli care ar fi fost făcute prin intermediul unui „grup infracţional organizat“ existent la nivelul spitalului, format din manager, director financiar-contabil, şef serviciu tehnico-administrativ, jurist şi alţi angajaţi cu funcţii de conducere.

Citiți continuarea articolului pe www,ziaruldeiasi.ro

Citeste si:

Facebook Comments