O sursă nouă de finanțare pentru reabilitarea Teatrul Mihai Eminescu

Primarul Cătălin Flutur a găsit o nouă variantă de finanțare pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani. Prin noua sursă de finanțare s-ar putea relua lucrările oprite la modernizarea teatrului după pierderea finanţării europene în timpul fostului primar Ovidiu Portariuc. Cătălin Flutur spune că nu îşi dă seama cum de fosta administraţie nu s-a gândit la această variantă.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că, în aceste condiții, acest proiect va fi preluat fie de Compania Naţională de Investiţii, fie de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ori ca ultimă variantă, contractarea unui credit de la BERD sau o altă instituție bancară pentru a finaliza lucrarea la care am pierdut 5 milioane de euro din fonduri europene.

Deși la început s-a anunțat că va fi reziliat contractul cu Victor Construct, firma care a câștigat licitația pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, primarul Cătălin Flutur a revenit și a spus că s-a găsit o altă soluție: suspendarea contractului până când se va rezolva problema cu finanțarea proiectului.

Cătălin Flutur a mai precizat că în schimb, se va lucra la un un proiect pentru conservarea pe timpul ierni a clădirii Teatrului Mihai Eminescu.

Primăria Botoșani a primit o finanţare de 5 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, dar a reuşit să cheltuiască în ultimii patru ani mai puţin de un milion de euro, diferenţa de bani fiind pierdută. Pentru a nu restitui şi banii cheltuiţi până acum, administrația locală este obligată să finalizeze lucrarea pe cont propriu, iar pentru a evita un credit bancar se încearcă obţinere unei finanţări guvernamentale.

Citeste si:

Facebook Comments