O viață dedicată artei și frumosului

Marcel Mănăsireanu și-a lansat albumul vieții

Și-a dedicat viața artei și frumosului. Din mâinile sale iscusite au ieșit veritabile opere de artă. Fie că este vorba de picturi, grafică sau sculpturi. Marcel Mănăstireanu este fără doar și poate una dintre personalitățile marcante ale Botoșaniului. În peste patru decenii de acitivitate artistul botoșănean a dus faima locului în toată țara dar și în străinătate. Sculpturile sale au luat de foarte multe ori calea străinătății, unde au fost extrem de apreciate și prețuite de admiratorii de frumos. Iar multe dintre localitățile din județul Botoșani se pot mândri că dețin lucrări realizate de artist.

La finele săptămânii trecute, artistul Marcel Mănăstireanu și-a lansat albumul vieții ”Marcel Mănăstireanu…în viață”. 40 de ani, în puține vorbe și mai multe imagini au fost adunate în cartea sa. Evenimentul a avut loc duminică, la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, în prezența oamenilor de cultură marcanți ai orașului, în prezența pritenilor și ai familiei artistului. Prezentarea cărții a fost făcută de Ana Florescu, Lucia Olaru Nenati și istoricul Gheorghe Median.

Prezent a fost și fostul edil al urbei din perioada 2000-2004, perioadă în care au fost realizate minunatele busturi ale personalităților de elită ale Botoșaniului, amplasate în Parcul Mihai Eminescu.

Emoționat, artistul Marcel Mănăstireanu a vorbit despre munca depusă în cele patru decenii în slujba frumosului, despre satisfacții, despre bucuria realizării unei opere de artă.

Volumul ”Marcel Mănăstireanu…în viață” apărut în acest an la Iași, a fost editat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments