VIDEO! O viață în slujba Crucii Roșii

Să îți ajuți semenii aflați în suferință, prin fapte nu doar cu vorbe, este fără doar și poate cel mai nobil gest. Și sunt unii oameni care parcă pentru asta trăiesc.De aproape jumătate de veac o femeie din comuna Văculești îi sprijină pe oamenii loviți de necazuri, sărăcie și boală.De 45 de ani Maria Maxim este voluntar la Crucea Roșie, iar la cei 82 de ani, femeia se implică activ în campanii și acțiuni umanitare.

Pe 1 octombrie a fost Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. La Trușești, în căminul în care trăiesc 42 de bunici, această zi a fost una specială. Bătrânii, împovărați de griji, boli și nevoi au uitat pentru câteva ore de greutăți și s-au bucurat de o masă caldă și de un program artistic oferit de câțiva copii. A fost o zi plină de emoții și momente fericite pentru bunici. Surpriza a fost pusă la cale de Maria Maxim.

Ea împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie le-au pregătit sărmăluțe și au dus alimente și dulciuri de care este atât de mare nevoie la Cămin. Asta face de aproape jumătate de secol Maria Maxim. Aduce bucurie acolo unde dăinuie suferința.

Bucuria cu care o răsplătesc cei ajutați îi dă energie. Asta o face să își dorească să ajute cât mai mulți oameni. Un singur mare off are doamna Maria. Își dorește un sediu al Crucii Roșii la Văculești. Ani la rând s-a luptat pentru un spațiu adecvat acestor acțiuni de binefacere.

Femeia speră că totuși autoritățile locale le vor întinde o mână de ajutor voluntarilor din Văculești. Pentru că în acestă comună dorința de face bine necondiționat este transmisă din generație în generație.

Povestea de viața a Mariei Maxim este una fascinantă și o lecție de învățat. A format mii de copii și le-a îndrumat primii pași în viață, iar de bunătatea ei vorbește întreaga comunitate. Despre viața ei vorbește și Maria Maxim, în cartea ”O viață în slujba Crucii Roșii”.Maria Maxim este cel mai în vârstă voluntar al Crucii Roșii din județul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments