O viață poate depinde de fiecare dintre noi. Elevii și profesorii botoșăneni învățați cum să dea primul ajutor

O viață poate depinde de fiecare dintre noi. Acesta este numele proiectului demarat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, prin care în mediul școlar, elevii, profesorii și părinții vor fi învățați de specialiștii de la Crucea Roșie Botoșani, cum să acorde primul ajutor. Ideea a venit șefilor de la Inspectoratul Școlar după incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute, în urma căruia fotbalistul clubului Dinamo, Patrick Ekeng a murit pe teren în urma unui stop cardio-respirator.

Profesorii,elevii și părinții vor fi instruiți în cadrul unor ore speciale să aplice primul ajutor eficient, tocmai pentru a nu se mai pierde secunde prețioase în cazul unui incident nefericit. Orele de prim ajutor vor fi predate de specialiștii de la Crucea Roșie Botoșani.

Elevii și profesorii vor fi învățați tehnici de resuscitare dar și modul de intervenție, în cazul în care de exemplu se produc hemoragii sau alte accidente grave în cadrul unităților de învățământ, dar nu numai. Acest parteneriat este o premieră la nivel național.

Citeste si:

Facebook Comments