VIDEO! Oamenii de aur ai Botoșanilor

Peste ei, vremea a trecut frumos. Au încărunțit unul lângă celălalt, au trecut peste necazuri și bucurii, iar după cinci sau chiar șase decenii sunt tot împreună. 35 de cupluri au fost astăzi felicitate într-un cadru festiv, la Primărie pentru longevitatea căsătoriei lor.

Jumătate de secol de iubire, nu este lucru de șagă. Acest prag frumos l-au atins în 2018 peste 30 de cupluri din Botoșani. În semn de prețuire și respect, comunitatea i-a premiat. Bătrânii au fost invitați astăzi la Primărie unde au primit flori, diplome și câte un plic cu bani.

Sfioși, emotivi asemenea unor copii, au urcat în sala mare a Primăriei. Cu părul cernit și ochii calzi, priveau jur împrejur și șoșoteau impresii. Ochii primarului s-au umplut din nou de lacrimi, ca de altfel, la fiecare eveniment de acest gen.

Doamna Aurica și domnul Petru s-au numărat printre sărbătoriți. Se completează din priviri și fiecare aprobă spusele celuilalt.

Cinci decenii de conviețuire împreună a marcat și familia Popovici. Doamna Elena ne-a împărtășit secretul longevității relației.

Cele 25 de cupluri care au sărbătorit nunta de aur au primit câte 500 de lei din bugetul local iar cele 10 cupluri de diamant câte 1000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments