VIDEO! Descoperire macabră. Osemintele unui ”botoșănean” de acum 500 de ani găsite lângă mănăstirea Popăuți

Descoperire uluitoare pentru muncitorii care reabilitau rețeaua de apă și canalizare din Botoșani. Aceștia au găsit în apropierea mănăstirii Popăuți rămășițele unui om care a trăit probabil acum 500 de ani.

Osemintele au fost imediat preluate de criminaliști și trimise pentru analiză la Institutul de Medicină Legală din Iași. Lucrările vor fi supravegheate în continuare de arheologi.

O banală lucrare de reabilitate a rețelei de apă și canalizare pe strada Hatman Arbore a dus la o descoperire de zile mari pentru muncitori. Cupa buldoexcavatorului a scos la lumină resturi dintr-un schelet uman.

În cel mai scurt timp, responsabilii lucrărilor au chemat Poliția și arheologii. Specialiștii de la Muzeul Județean bănuiesc că ar fi vorba despre rămășițele unui om care a trăit pe teritoriul de astăzi al Botoșaniului, în perioada medievală, adică acum mai bine de 500 de ani.

Reprezentanții Direcției de Cultură au dispus sistarea lucrărilor, urmând ca acestea să se desfășoare doar sub stricta supraveghere a arheologilor. Și asta în condițiile în care ar mai putea să apară în săpătură vestigii, cel mai probabil medievale.

Osemintele ”botoșăneanului” de acum 500 de ani, descoperit lângă mănăstirea Popăuți au fost ridicate de criminaliști și trimise pentru analiză la Institutul de Medicină Legală din Iași, urmând ca rezultatele să fie comunicate ulterior.

 

Citeste si:

Facebook Comments