VIDEO! Oaspeți de seamă la Liceul de Arte “Ștefan Luchian”

Oaspeți de seamă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”. Patru cadre didactice de la o școală de muzică din Serbia au ajuns la instituția de învățământ botoșăneană pentru un schimb de experiență, printr-un program Erasmus.

După o scurtă prezentare a liceului, vizitatorii s-au arătat extrem de încântați de ce au văzut, mai ales de dotările cu instrumente și personalul liceului.

Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” este fără doar și poate una dintre cele mai importante instituții de învățământ cu acest profil din țară. De pe băncile acestei școli au plecat tineri care astăzi au ajuns nume importante ale muzicii în țară, dar și peste hotare.

Printre aceștia pianistul Bogdan Ota, lectorul universitar Bogdan Chiroșcă, Florin Sîia, întemeietorul trupei Mandinga sau Geanina Fidileș, profesoara de pian în Canada. Toate aceste le-au aflat oaspeții din Serbia dintr-un filmuleț de prezentare a unității de învățământ, care a rulat la deschiderea evenimentului.

Proiectul se numește ”Music School in new dimension of education” , iar în cadrul acestuia profesorii de muzică din Serbia vor afla cum sunt pregătiți copiii la Botoșani și asista la orele de curs de la Liceul de Artă .

Proiectul se derulează în perioada 12 – 16 noiembrie.

Citeste si:

Facebook Comments