Oaza de liniște a elevilor speciali

Copiii cu nevoi speciale sunt la fel ca toți copiii.

Au aceleași bucurii, aceleași emoții, aceleași plăceri. Le place să se joace, să învețe, să cânte, să deseneze. Și fiecare este special, în felul său.

În Botoșani, la Liceul Tehnologic Sfântul Stelian, acești copii minunați sunt îndrumați de cadre didactice asemeni copiilor normali. Acest lucru este demonstrat de cadrele didactice deosebite.

Oameni minunați, care și-au dedicat viața copiilor.

Peste 200 de elevi sunt înscriși anul acesta la Liceul Tehnologic ”Sfântul Stelian”. 50 dintre aceștia își continuă studiile acasă cu ajutorul cadrelor didactice de aici.

Elevii sunt copii speciali cu diverse deficiențe, iar din nefericire numărul acestor copii este într-o continuă creștere.

Personalul didactic specializat în interacțiunea cu aceștia încearcă să le ofere toată atenția și afecțiunea de care dispun. Vor ca micuții să se simtă în siguranță și ca într-o mare familie.

Directorul liceului, Loredana Secrieru spune că fiecare zi petrecută în prezența micuților este o adevărată provocare. Profesorii însă se străduiesc să valorifice ceea ce are mai bun fiecare copil.

Simona este profesor de psiho-pedagogie la Liceul Tehnologic Sfântul Stelian, de patru ani.

De atunci încearcă să le insufle elevilor ei dragostea pentru școală și învățătură. Pentru că sunt mai puțini copii decât în școlile normal , își permite să le acorde micuților mai multă atenție.

Recunoaște că îi este greu să lucreze cu ei uneori dar nu renunță la ceea ce îi place. Se bucură atunci când eforturile ei dau rezultate iar starea elevilor ajunge să se îmbunătățească semnificativ.

Iulian are 17 ani și îi place la școală. Aici și-a găsit adevărata chemare: muzica. A obținut numeroase premii la concursurile unde a participat 

Ștefan este în clasa a X-a. Este un băiat la fel de talentat și îndrăgostit de muzică, asemeni lui Iulian.

Liceul Sfântul Stelian din Botoșani este un liceu pentru copii cu nevoi speciale, unde aceștia se regăsesc, își găsesc liniștea și uneori ajung să își surprindă profesorii așa cum puțini copii normali reușesc să o facă.

Citeste si:

Facebook Comments