Obligați să își declare veniturile din chirii

Declararea veniturilor din chirii este obligatorie!

Acest lucru este valabil pentru toți cei care obţin venituri din închirierea bunurilor personale. Pentru a informa cetăţenii Agenţia Naţională de Administraţia Fiscală cere reprezentanţilor să se prezinte la sediu. Reprezentanţii instituţiei distribuie flyere cu privire la declararea veniturilor din chirii.

Ţoti proprietarii care au încheiat contracte de închiriere trebuie să completeze şi să depună la ANAF declaraţia 220 privind venitul estimat. Timpul acordat este de maxim 30 de zile de la încheierea contractului.

Cu toate acestea, Administraţia fiscală nu poate impune încheierea unui contract. Nu are nici dreptul de a interveni, împotriva voinţei părţilor contractante nici la modificarea nivelului chiriei şi nici în ceea ce priveşte categoriile de persoane beneficiare.

Unii botoşăneni nu sunt de acord cu declararea veniturilor. Ei sunt de părere că proprietarii nu ar câștiga prea mult dacă ar declara veniturile.

Alţi botoşăneni sunt mulţumiţi de obligativitatea declarării veniturilor din chirii şi consideră că este un lucru necesar. Ei spun că în cazul în care nu se face un contract între chiriaşi şi proprietar atunci acesta din urmă îi poate lăsa pe drumuri.

Contractul obligă astfel ambele părţi să respecte anumite reguli.

Încheierea unui contract de închiriere şi declararea acestuia este totuşi obligatorie.În cazul în care veniturile nu sunt declarate, şi se face o inspecţie de către ANAF atunci, se stabileşte impozitul şi contribuţia la asigurările sociale de sănătate datorate.

La acestea se adaugă şi dobânzile şi penalităţile de nedeclarare .

Citeste si:

Facebook Comments