Motiv de mândrie pentru toți botoșăneni. Un elev din Dorohoi va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Franceză

Botoșănenii au toate motivele să fie mândri de noua generație.

După rezultatele deosebite obținute de elevul Ștefan Bălăucă pe plan internațional, a venit rândul unui tânăr dorohoian să ducă faima Botoșaniului în Europa. Octavian Eusebiu Halici, un elev de clasa a XI a de la Liceul Regina Maria din Dorohoi va reprezenta România și implicit județul la Olimpiada Internațională de Franceză.

Concursul va avea loc în Bulgaria la sfârșitul acestei luni, iar Octavian spune că se simte mai pregătit ca oricând. Copilul-minune al francofoniei de la Dorohoi, spune că a ajuns la această performanță după ce s-a îndrăgostit de limba și cultura franceză în școala primară.

La pasiunea pentru limba și cultura franceză elevul dorohoian a adăugat o muncă asiduă de ani de zile. Și totul pentru a ajunge la performanța de a reprezenta România la Olimpiada Internațională din Bulgaria.

Profesorul care l-a pregătit pe Octavian pentru această performanță deosebită, spune că nimic nu este întâmplător. De altfel la nivelul liceului s-a format o adevărată tradiție a francofoniei, inclusiv cu schimburi de experiență în Pentagon.

Mai mult decât atât liceul în care învață Octavian este renumit pentru rezultatele sale deosebite.

La final Octavian a ținut să-i sfătuiască, în limba lui Voltaire și Dumas, pe toți tinerii de vârsta lui să învețe franceza pentru o deschidere și un viitor mai bun

 

Citeste si:

Facebook Comments