VIDEO! Olimpiada micilor muzicieni

Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a răsunat astăzi de cântec de dimineață și până seara.Botoșaniul a fost gazda Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală. Peste 120 de mici artiști s-au întrecut în interpretare la diferite instrumente. Au venit copii din toată zona Moldovei pentru a demonstra cât sunt de talentați.

Astăzi a fost despre muzică, despre frumos și despre artiști. Zeci și zeci de copii din nordul țării au venit la Liceul de Arte pentru participa la olimpiadă. Concursul a debutat dimineață și urmează să se încheie seara târziu.

Pe holurile liceului, copii și părinți fremătau de emoții. Sara are 10 ani. Studiază flautul de la vârsta de 4 ani și a fost prima olimpiadă la care a participat. Și-a mișcat grandios degetele micuțe pe clapele pianului Anastasia. În fiecare zi exersează câte 3- 4 ore.

De la Liceul de Artă Botoșani participă la olimpiadă 21 de elevi. Din cei peste 120 de mici muzicieni din zona Moldovei, vor fi selectați 25 pentru a participa la etapa națională ce va avea loc la Baia Mare.

Juriul olimpiadei de interpretare este alcătuit din 30 de profesori din toată zona Moldovei.

Citeste si:

Facebook Comments