Ooo, brad din cărţi…

Însă până să pună peteală și steluțe în bradul cu cetina verde, un grup de copii s-au gândit să ”construiască” un brad.

Un altfel de brad. Din cărți donate. S-a întâmplat la școala numărul 6, din municipiul Botoșani, unde elevii au adus cărți de acasă pentru a realiza ceva special. Și pe cât este de frumoasă initiative, pe atât este de bună.

Cărțile vor fi oferite bibliotecii școlii pentru ca şi alţi elevi să se poată delecta cu o lectură bună.

Elevii Şcolii ”Grigore Antipa” din Botoşani, împreună cu profesorii au donat cărţi pentru o cauză nobilă. Vor să ofere posibilitatea și altor elevi, cu o situație financiară nu foarte bună, să se bucure de aceste cărți. Donaţiile au început să se facă în urmă cu mai bine de o lună de zile.

Cea care i-a sprijinit şi îndemnat pe elvi să doneze a fost bibliotecare şcolii.

Elevii dornici de a ajuta au început de îndată să doneze. Printre aceştia se află şi Gabriel. Spune că dragostea pentru literatură l-a determinat să doneze cărţi.

Alexandra, o altă elevă, a fost impresioantă de una din cărţile pe care le avea în bibliotecă.

Atunci s-a gândit că ar fi mult mai frumos dacă şi alţi copii de vârsta ei s-ar putea bucura de informaţiile preţioase din carte. Astfel a decis să doneze cartea pentru a sprijini construirea bradului dar şi spre ajutorul celorlalţi elevi.

Cărţile vor ajunge la biblioteca şcolii. De aici oricine va putea să le împrumute şi să se bucure de o lectură frumoasă.

Citeste si:

Facebook Comments