Opere de artă de valoare internațională donate județului Botoșani. Picturi de mii de euro la Ipotești

Județul Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă comoară culturală.

Pictorii de talie internațională, care au creat inspirați de tărâmurile copilăriei lui Eminescu, la Ipotești și în împrejurimi au donat Muzeului de la Memorialul Eminescu o parte a propriilor lucrări. Specialiștii spun că sunt picturi deosebit de valoroase din toate punctele de vedere și care vor îmbogăți și mai mult patrimoniul cultural al județului. Operele pictorilor din Georgia, Turcia,Italia, Cehia sau Republica Moldova au fost expuse astăzi în cadrul unui vernisaj la Memorialul Ipotești.

Lucrările pictorilor consacrați, parteneri ai proiectului ”Time for Mihai Eminescu” au fost create în tabăra de pictură de la Ipotești și au fost inspirate de feericul peisaj eminescian dar și de personalitatea și opera poetului nepereche născut pe meleaguri eminesciene.

Pe lângă artiștii de renume au expus în cadrul vernisajului și copiii veniți să învețe în tabăra de pictură de la Ipotești. Lucrările lor au stat alături de cele ale marilor pictori de la care până la urmă au învățat despre lumină, culoare și tehnici de exprimare. Printre învățăcei s-a numărat și un grup de copii de la Ipotești. Acești au fost impresionați de meleagurile botoșănene dar și de frumusețea peisajelor.

Patrimoniul județului Botoșani s-a îmbogățit cu lucrări care costă minim 1500 de euro, dar care au o valoare spirituală incomensurabilă. Ele aparțin unor pictori consacrați precum Micola Desareba din Cehia, Monica Lissi din Italia,Mircea Nechita din România,Valentin Brâncoveanu din Republica Moldova, Natalia Podlesnaia din aceași țară, Tamriko Minashivili din Georgia și Svetlana Inaci din Turcia.

Citeste si:

Facebook Comments