Opere de artă din legume și săpun

Talentul inedit al unui tânăr de 19 ani

Artă cu aromă de fructe și parfum de săpun. Un tânăr botoșănean are un talent aparte și transformă orice fruct sau bucată de săpun într-o adevărată operă de artă. Se folosește doar de un cutitaș special și de un munte de talent. Puștiul-minune se numește David Elisei are doar 19 ani și a reușit să-și creeze de la zero, în doar doi ani de zile, prin muncă susținută un adevărat brand în lumea exclusivistă a sculptorilor de fructe. Totul a început când avea doar 17 ani și muncea pentru a-și câștiga existența ca spălător de vase la un restaurant din județul Suceava.

Fără studii în domeniul artelor și fără lecții de la profesioniști, David Elisei, la doar 17 ani a început cu multă determinare să sculpteze fructele. Preferatele sale sunt mango și mai ales pepenele roșu. Sculptând zi de zi și-a dat seama că are un talent aparte în acest domeniu. A învățat singur de pe internet cum să transforme un banal măr, pepene roșu,ananas sau mango într-o adevărată operă de artă.

A urmat o adevărată perfecționare, prin muncă susținută. David spune că lucrează zi de zi, mai multe ore, sculptând în fructe. În doar doi ani a realizat performanțe greu de realizat. La 19 ani are propria afacere, făcând bufete de fructe, inclusiv cu sculpturi în fructe la diferite evenimente. A ajuns un soi de brand, fiind apreciat pe internet, inclusiv de specialiști cu vechime în domeniu. Mai mult decât atât și-a extins domeniul de activitate și a început să sculpteze în săpun. Și asta fiindcă iarna găsește greu fructe potrivite.

David Elisei a ajuns după doar 2 ani de zile, fără nicio pregătire în domeniul artistic la statul respectat de carving artist. Sau cu alte cuvinte un sculptor profesionist în fructe și săpun. Pe lângă evenimentele din toată țara la care participă cu sculpturi în fructe,bufete ornate și tablouri de săpun, David Elisei speră să deschidă o școală, prin care să-i învețe și pe alți tineri talentați meșteșugul său.

Tânărul botoșănean a ajuns inclusiv la performanța de a sculpta portrete în fructe, preferatul său fiind pepenele roșu. Realizează portrete ale celebrităților dar și ale oamenilor obișnuiți care vor să ofere cadouri inedite.

Citeste si:

Facebook Comments