Ordinul dat de Ionuţ Mişa prin care Fiscul loveşte o categorie importantă de companii. Consultanţi: Nu vor mai putea să îşi desfăşoare activitatea

Ordinul dat de Ionuţ Mişa prin care Fiscul loveşte o categorie importantă de companii. Consultanţi: Nu vor mai putea să îşi desfăşoare activitatea

Un ordin dat de Ionuţ Mişa, şeful ANAF, şi apărut în Monitorul Oficial în data de 10 august loveşte în companiile care au activitate în distribuţia angro de produse energetice sau de băuturi alcoolice. Consultantul fiscal Adrian Benţa susţine că aceste firme nu vor putea să îşi desfăşoare activitatea dacă nu se dotează cu depozite, în timp ce Gabriel Biriş spune că ordinul scoate din piaţă companii mici, lăsând loc pentru „rechini”.

Practic, prin OpANAF nr. 1960/2018, publicat în Monitorul Oficial din data de 10 august, sunt abrogate Atestatele de distribuţie a produselor energetice şi băuturilor alcoolice în regim angros de către operatorii economici ce nu au depozitare.

Este cazul unei societăţi ce achiziţionează benzină sau motorină de la rafinărie, deţine o cisternă şi transportă benzina/motorina direct la clientul final. La fel şi cu societăţile ce achiziţionează băuturi alcoolice de la o fabrică şi transportă băuturile direct la client. Toţi aceştia nu vor mai putea să desfăşoare activitatea dacă nu se dotează cu depozite.Practic, sunt scoşi din piaţă”, explică Adrian Benţa, consultant fiscal.

Aceşti operatori au dreptul să solicite Atestatul în termen de 90 de zile pe noile condiţii de autorizare, „adică vrei nu vrei, depozitează!”, spune Benţa. Scoate din piaţă „furnicuţe” şi lasă piaţa pentru „rechini” Consultantul fiscal Gabriel Biriş susţine că se reiterează un OpANAF, despre care Benţa spune că a mai fost dorit şi în anul 2016, prin care se elimină din piaţă o imensă parte a comercianţilor en-gros de motorină şi alte produse accizabile. „Scoate din piaţă un număr semnificativ de «furnicuţe» şi lasă piaţa pentru «rechini»”, spune Biriş.

Citiți continuare articolului pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments