«Pace politică» de la Botoșani

«Pace politică» de la Botoșani. Așa au hotărât liderii partidelor politice din județ și au semnat proiectul primarului municipiului. Aceștia s-au întâlnit joi, în sala mare de ședință a Primăriei Botoșani, pentru a semna protocolul denumit «Pace politică pentru Botoșani».

La întâlnirea cu reprezentanţii PSD, PNL, ALDE, MP, PRM şi PNŢCD primul care a luat cuvântul a fost primarul Ovidiu Portariuc. Acesta a prezentat protocolul denumit “Pacea politică în dezvoltarea municipiului Botoşani” ca fiind un proiect care să fie acceptat şi de următoarele conduceri ale municipiului, indiferent că membrii Consiliului Local sau ai executivului Primăriei se vor schimba sau nu la alegerile din vară.

Costel Şoptică, copreședinte PNL Botoșani, a anunţat că liberalii vor da curs întotdeauna oricăror iniţiative care duc la dezvoltarea municipiului Botoşani. În schimb, Cătălin Flutur a atras atenţia că multe dintre prevederile acestui pact au fost prezentate şi în alte contracte sociale iniţiate de actualul primar şi nu au fost duse la îndeplinire nici acum. Fostul primar a mai spus că PNL va semna acest pact, chiar dacă acest document nu a fost prezentat cu măcar 24 de ore înainte.

Cătălin Flutur a mai arătat că actualul document conține multe elemente din strategia de dezvoltare a municipiului Botoșani votat în Consiliul Local din mandatul trecut.

Cătălina Lupaşcu a susţinut că ar mai fi nevoie de amendamente la cele 20 de puncte din programul “Păcii politice”.

Mihai Ţâbuleac, liderul PMP Botoşani, a propus ca protocolul să fie semnat după data de 5 iunie, atunci când vor avea loc alegerile locale. O opinie similară a avut şi Dumitru Zmău de la ALDE.

Propunerea finală a fost semnarea protocolului în forma prezentată acum, urmând ca pe măsură ce mai apar completări, acestea să fie adăugate pe parcurs.

Citeste si:

Facebook Comments