VIDEO! Pacienți ”cazați” pe holul spitalului

Vechi de aproape 120 de ani, clădirile unei secţii de la Spitalul Judeţean au ajuns într-o stare de degradare extremă. Recent au intrat în renovare însă în timp ce cadrele medicale nu pot decât să reclame situaţia, pacienţii sunt nevoiţi să doarmă pe coridoare, unde le-au fost scoase şi paturile.

Se întâmplă la Secţia de Psihiatrie, unde, spun şefii spitalului, lucrările de construcţii au fost începute ieri și fac parte dintr-un plan anual de igienizare. Situaţia este arhicunoscută cadrelor medicale de acolo, care reclamă constant starea clădirilor în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea.

Acestea datează tocmai din 1899 şi au fost renovate de foarte puţine ori, din lipsă de fonduri. În plus, spun reprezentanţii unităţii, consolidarea şi renovarea totală ar costa mai mult decât construcţia de la zero a aceloraşi clădiri.

Proiectul de renovare a început cu Secţia I acuţi, unde, din lipsă de spaţiu, pacienţii din câteva saloane au fost mutaţi pe hol, cu tot cu paturi. Clădirea respectivă a ajuns într-un asemenea hal de degradare încât a început să devină un risc pentru pacienţi şi medici deopotrivă. La un moment dat, în timpul lucrărilor de renovare, o bucată de perete de la un salon de pacienţi s-a prăbuşit cu totul.

Nici celelalte corpuri ale secţiei nu sunt într-o stare tocmai bună. Mai mult, o fostă clădire de birouri a fost abandonată parţial după ce ploaia îşi facea loc tot mai repede prin acoperiş.

Citeste si:

Facebook Comments