Pagube de milioane de lei produse de ploi

Pagube de milioane de lei produse de ploi căzute pe teritoriul județului Botoșani în urmă cu două săptămâni. Acesta a fost subiectul discuției în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU, a prezentat un raport privind evaluarea pagubelor produse în ce priveşte infrastructura rutieră şi culturile agricole. Ploile torenţiale care au luat şi aspect de grindină ba chiar şi formarea unei tornade au lăsat în urmă dezastre de peste 21 milioane de lei.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate la culturile agricole, și anume 1,4 milioane lei. In comuna Răuseni au fost afectate aproximativ două mii de hectare de teren arabil și la Flămânzi aproape 500 de hectare de teren. Aceste suprafețe au fost puse pe harta calamităţilor. În ce priveşte infrastructura rutieră, pagubele se ridică la peste 17 milioane de lei.

Prin acest demers, autorităţile județene speră să obțină fonduri din bugetul de rezervă al Guvernului pentru acoperirea, măcar în parte, a pagubelor produse de intemperii.

Ploile din acea perioadă au mai distrus 21 de case şi garduri, cinci stâlpi de electricitate, 10 curţi, 29 de anexe, 52 de kilometri de drum comunal şi 30 de kilometri de străzi.

Citeste si:

Facebook Comments