Pagube tot mai mari produse de porcii mistreți

Primarii cer modificarea legislației

Pagube tot mai mari produse de porcii mistreți. Prefectul Dan Nechifor a adus în atenţia primarilor problema generată de mistreţi, care au atacat în repetate rânduri culturile botoşănenilor şi au produs pagube. În acest sens, reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat edililor propuneri de modificări legislative necesare şi pentru stabilirea unui cadru de acordare a despăgubirilor pentru cei ce suferă astfel de pagube.

O intervenţie a avut şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, care acuză Ocolul Silvic că nu dă de mâncare animalelor sălbatice și din această cauză acestea vin și distrug culturile oamenilor din județ

Şi Romică Magopeţ, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Botoşani, a propus creşterea numărului de exemplare recoltate dar şi perioadele de vânătoare.

Un alt primar, care are în vedere alegerile parlamentare din toamnă, a propus ca parlamentarii care sunt şi vânători să nu voteze modificarea legii vânătorii pentru că altfel nu ar mai trece de demnitari.

Prefectul Dan Nechifor a propus şi o discuţie cu asiguratorii dar a solicitat şi o situaţie centralizată privind pagubele produse în acest sens.

Citeste si:

Facebook Comments