Pâmântul imploră apă! Fântâni și iazuri au secat, iar animalele primesc apă o dată pe zi

Pământul imploră apă! Situația devine tot mai dramatică în județ, cu fiecare zi în care nu plouă. Oamenii sunt disperați și, sfioși, își ridică ochii către ceruri și se roagă. Nu mai au să le dea animalelor apă, iar recoltele s-au uscat pe câmp. Grădinile și lanurile sunt pârjolite iar fântânile au secat. Iazuri în care altădată oamenii pescuiau și își adăpau animale sunt acum…pământ arid.

Localnicii din comuna Adășeni nici nu își mai amintesc când a plouat ultima dată. Își privesc cu amărăciune grădinile din care nu mai pot scoate nimic. Oameni gospodari, și-au pus de toate în grădină la începutul anului. Acum însă, după multă muncă și trudă, nu mai au nimic. Le-ar fi udat ei, doar că nu au avut de unde să aducă.

Cele mai afectate de secetă sunt animalele, care nu mai au de unde să bea apă, iar oamenii sunt nevoiți să le dea cu porția.

Disperați localnicii din zonă au ajuns să își vândă animalele din bătătură pe prețuri de nimic.

Pentru a avea cu ce sa-și adape animalele, oamenii stau la rând să ia apă. Se trezesc dis de dimineață și asteaptă pompierii.

Autoritățile locale caută acum soluții urgente pentru a rezolva problema lipsei apei. Iar cea mai la îndemână este realizarea unor puțuri de mare adâncime.

Citeste si:

Facebook Comments