Panică într-un bloc de garsoniere din comuna Trușești

20 de persoane au fost evacuate

Printr-o sperietură teribilă au trecut astăzi dimineață locatarii unui bloc de garsoniere din comuna Trușeșți. Mai multe bunuri dintr-o magazie amenajată într-un iluminator aflat la etajul al doilea, au luat foc. Pompierii militari au fost alertați să intervină puțin după după ora 9.00.

Trei echipaje ale Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă și două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi pompierii voluntari din comună au intervenit la fața locului. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din magazie, existând pericolul ca flăcările să se extindă la şase garsoniere şi o magazie. Un fum înecăcios era atât pe casa scării, cât şi în locuinţe, la nivelul etajelor II şi III.

Odată cu acţiunea de stingere, s-a intervenit și pentru salvarea a 20 de persoane printre care un copil şi un bătrân cu probleme locomotorii. Evacuarea s-a făcut prin exteriorul clădirii, cu ajutorul scărilor din dotare, dar şi pe casa scării, locatarii fiind protejaţi cu măştile de protecţie ale salvatorilor. Zece dintre persoanele evacuate, printre care şi un copil, au primit îngrijiri medicale la faţa locului deoarece au suferit atacuri de panică sau au inhalat fum. Acestea au refuzat transportul la spital.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, au intervenit 18 pompieri militari şi voluntari, timp de aproximativ două ore. Au ars bunurile din magazie şi au fost afectate cinci uşi de acces din garsoniere. S-au protejat bunurile din cele 44 de garsoniere din clădire.

Cauza probabilă de incendiu o constituie un bec incandescent lăsat sub tensiune, amplasat lângă materiale combustibile.

Citeste si:

Facebook Comments